Green Night: documentare legate de nutritie, mediu, protectia animalelor

Poster Green Night GeneralImi place sa promovez initiative care ofera oamenilor o alta perspectiva, astfel incat sa faca o alegere informata. Green Night, proiectul lansat de Asociatia Vegetarienilor din Romania, este unul dintre acestea.

Proiectia primului documentar din serie, Forks over Knives, are loc in data de 29.07.2015.

Redau in continuare comunicatul de presa unde sunt mentionate toate documentarele din serie precum si care este urmatoarea proiectie. Va recomand cu drag sa nu le ratati!

”Incepand cu 29 iulie 2015, bucurestenii vor putea vedea gratuit cele mai importante documentare legate de nutritie, mediu si protectia animalelor.

Green Night, proiect al Asociatiei Vegetarienilor din Romania, isi propune sa ajute la informarea oamenilor dornici de un stil de viaţă sanatos, sustenabil si iubitor fata de natura, animale si intreaga Planeta.

Lista cu documentarele ce vor fi vizionate in cadrul Green Night, include Forks over Knives, Simply Raw, Hungry for Change, Vegucated, Earthlings, Supersize Me, Food Matters, Meat the Truth, Fat Sick and Nearly Dead, s.a.

Proiectiile vor avea loc in diferite locatii din Bucuresti si vor incepe intre orele 20:00 – 21:30, in functie de locatie; in aer liber vom incepe in jur de 21:30, in locatiile indoor, la orele 20:00. Intrarea este libera.

Multumim celor care fac posibil acest lucru: Republica Bio si Velpitar.

Prima proiectie din cadrul Green Night va avea loc miercuri, 29 iulie, la Acuarela, Str. Polona, Nr. 40, incepand cu orele 20:00. Documentarul proiectat este Forks over Knives.

Forks over Knives este unul din cele mai importante documentare despre nutritie.

Doi dintre cei mai prestigiosi cercetatori in domeniul nutritiei, Dr. T. Colin Campbell and Dr. Caldwell Esselstyn,au ajuns la concluzii clare si de necontestat: alimentatia este mult mai importanta decat credem.
Efectiv, putem porni sau opri cancerul, bolile de inima, diabetul si alte boli grave, in functie de ceea ce mancam.

Este foarte bine documentat, dovezile sunt foarte clare si mult mai mult decat simple interpretari sau pareri.

„Un film minunat!”– MD Sanjay Gupta, CNN Chief Medical Correspondent
„Un film care iti poate schimba viata!”– Roger Ebert, Chicago Sun-Times
„Mi-a plecut la nebunie si am nevoie ca toti sa vedeti filmul asta!”
– Dr. Oz, Dr. Oz Show

A doua proiectie din cadrul Green Night va avea loc miercuri, 5 august 2015, la Boheme, Str. Caderea Bastiliei, nr., incepand cu orele 21:00. Documentarul proiectat este Home.

Unul dintre cele mai frumoase documentare, Home, un film despre casa ta, Terra.

În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanţa planetei noastre, una stabilizată în miliarde de ani de evolutie. Preţul pentru greşelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situaţia cu pesimism. Omenirea are mai puţin de zece ani la dispoziţie pentru a pune capăt tendinţei de degradare a ecosistemului şi pentru conştientizarea stricăciunilor aduse de modalităţile noastre de consum al resurselor.
Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de ţări, văzute din aer, Yann Arthus-Bertrand pune, alături de alti oameni preocupaţi de soarta planetei, o piatră în temelia edificiului pe care, împreună, trebuie să-l reconstruim.”