Cartea ”Retete vegane fara foc” premiata

Ligia Pop si a sa carte ”Retete vegane fara foc” a fost premiata de Gourmand World Cookbook Awards, primind premiul national pentru cea mai buna carte de retete vegane din Romania, și a intrat in cursa pentru premiile internationale a categoriei Best Vegan Cookbook, care vor fi decernate în luna iunie în China.

Premiile Gourmand Cookbook Awards sunt selectate anual la nivel global, iar gala este un eveniment de renume in lumea internationala a cartilor de gastronomie. Iata ce spune comunicatul de presa oficial al editurii Curtea Veche despre aceste premii:

„Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie.

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cărților de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television. Titlurile câştigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt.

Curtea Veche Publishing a ajuns în finala prestigiosului concurs și în urmă cu câțiva ani, cu titlul „Carte regală de bucate” de Principesa Margareta a României.

Din juriul concursului fac parte cei de mai jos. Fondatorul acestor premii – Edouard Cointreau, Dun Gifford, preşedinte al Oldways Preservation (USA), Prinţul Franz Wilhelm al Prusiei, Jean-Jacques Ratier, reprezentantul Salonului Internaţional de cărţi gastronomice şi primar al oraşului Sorges (Franţa), şi Bo Masser, vicepreşedinte al Gourmand International (Suedia).”

Pentru a sarbatori acest premiu si acest eveniment, Ligia Pop va sustine o demonstratie culinara, “Ligia’s Kitchen Live!”, la care va fi prezenta si presa nationala. La aceasta demonstratie poate participa orice persoana interesata. Pentru detalii cu privire la acest eveniment, accesati pagina acestuia.

Va recomand cu drag sa mergeti la aceasta demonstratie, Ligia face niste minunatii in bucataria raw!