Crema-unt de corp cu ceai verde

crema-unt corp2 (1 of 1)

De multa vreme nu am mai facut o crema, asa ca, atunci cand cineva m-a intrebat daca pot sa-i fac o crema hidratanta pentru corp, nu am ezitat sa spun da. M-am gandit sa fie o crema potrivita pentru vremea mai rece, puternic hidratanta, cu efect fermizant si anticelulitic. Am selectat ingredientele pornind de la acest gand:

75 ml unt de shea topit pe baie de aburi

50 ml squalane de masline

5 gr de emulsifiant

50 ml apa filtrata

3 ml extract de ceai verde

2 gr cafeina

10 picaturi vitamina E

6 picaturi ulei esential de lavanda

10 picaturi conservant cosgard

Am topit pe baie de aburi untul si emulsifiantul dupa care am adaugat squalane de masline si mai apoi vitamina E. Separat, am incalzit usor apa filtrata in care am incorporat cafeina si apoi extractul de ceai verde. Am incorporat amestecul de apa in cel uleios, amestecand continuu cu un minitel (important in aceasta etapa este ca cele 2 amestecuri sa fie la o temperatura apropiata, usor calduta).

Dupa ce s-a legat compozitia, am incorporat, pe rand, restul ingredientelor. Pentru ca aceasta crema contine unt de shea care se solidifica cand ajunge la temperatura camerei, am pus recipientul la rece si am amestecat din cand in cand cu un mixer.

La temperatura camerei, crema se intareste usor, avand consistenta untului. Se simte foarte bine pe piele, lasand-o catifelata. Feedback-ul la prima folosire a fost unul foarte bun ceea ce ma bucura foarte tare! 🙂