Bombonele pe bat

bomboane pe bat2 (1 of 1)

Acum ceva vreme m-a ”ademenit” Simona Tache cu o reteta de ciocolata neagra. Si de atunci o tot pregatesc, in diferite variante, mai nou pe bat pentru deliciul copilului, si cu ingrediente diverse. Acum, cu mare intarziere, v-o arat si voua. Reteta este de aici, dar, dupa cum spuneam, se poate adapta dupa preferinte.

Pentru ultima tura de ciocolata pentru cel mic am folosit:

100 gr de unt de cacao topit pe baie de aburi si racit usor

5 linguri de cacao cruda

1 lingura de mesquite

miere de albine (2-3 linguri, in functie de cat de dulce doriti ciocolata)

1 lingurita de vanilie pudra

2-3 linguri de seminte de canepa

10-12 migdale hidratate peste noapte, curatate si tocate

Se amesteca bine ingredientele (cu exceptia semintelor si migdalelor) pana se obtine o pasta densa, dupa care se incorporeaza semintele si migdalele. Se toarna amestecul in formele dorite care se pun la congelator pentru a se intari mai repede sau in frigider.

Daca nu doriti sa le dati celor mici cacao, puteti folosi pudra de roscove. Oricare ar fi varianta preferata, cu siguranta este mai sanatoasa decat dulciurile din comert.