Socata

socata2 (1 of 1)

 

Imi amintesc ca mama mea ne facea socata cand eram mici si ca ne placea tare. Gustul usor astringent, dar si dulceag, aroma delicata a socului mi-au ramas in minte. De cand am vazut reteta la Olivia Steer pe blog fac si eu socata, nu foarte des, pacat ca florile de soc au un sezon scurt…

Am folosit pentru un borcan de vreo 5 litri 10 flori de soc mari, 1/2 lamaie si 300 gr miere de albine. Am dizolvat mierea in putina apa si am turnat amestecul peste florile si lamaia din borcan. Am preferat sa tin borcanul in timpul zilei la soare ca sa se faca mai repede. De vreo 2 ori pe zi am amestecat cu o lingura de lemn.

Este gata cand are un gust usor astringent, cam dupa vreo 3 zile. Am strecurat lichidul si l-am pus in sticle la frigider.

socata3 (1 of 1)