Crema de fata cu alantoina si cafeina

crema fata cafeina (1 of 1)

Aceasta crema a fost facuta special pentru a folosi 2 ingrediente: alantoina – cu proprietati cicatrizante, reparatoare, calmante -, cafeina – pentru ameliorarea pungilor de sub ochi.

Pornind de la aceste 2 ingrediente si cu ajutorul indicatiilor de aici, am conceput o reteta de crema de fata potrivita pentru un timp mai rece.

Am folosit:

10 ml unt de cocos (hidratant, emolient, nutritiv)

10 ml ulei din seminte de struguri (hidratant, antirid, regenerator)

10 ml apa de albastrele (antiiritanta, tonifianta, antiinflamatoare)

1/2 lingurita de emulsifiant vegetal (pentru a lega uleiurile si apa)

un varf de cutit alantoina (protector, calmant, cicatrizant)

1/4 lingurita cafeina (pentru diminuarea pungilor de sub ochi)

vitamina E – 3 picaturi (conservant, antiage)

conservant cosgard – 6 picaturi

ulei esential de patchouli – 5 picaturi (regenerator, cicatrizant, tonic)

Am pus pe baie de aburi intr-un recipient untul de cocos, uleiul si emulsifiantul, iar in altul apa de albastrele in care am adaugat cafeina si, dupa ce aceasta s-a dispersat, am adaugat alantoina. Cand untul si emulsifiantul s-au topit, am scos recipientele din apa si am lasat sa se raceasca usor. Am adaugat vitamina E la uleiuri si am amestecat bine.

Am turnat apoi usor apa de albastrele peste uleiuri si am amestecat incontinuu cu un mini tel pana am obtinut o consistenta cremoasa. Am adaugat, pe rand, uleiul esential si conservantul amestecand incontinuu.

Am obtinut o crema fina,  de consistenta celor din magazin. O tin la frigider pentru a nu se altera repede, bacteriile formandu-se cel mai repede in apa.  Este usor de aplicat si intra repede in ten, iar mirosul este unul foarte potrivit pentru vremea asta.