Ulei de galbenele

 

Folosesc destul de mult ulei de galbenele in produsele cosmetice pe care le prepar, asa ca m-am gandit ca ar fi o idee sa-l fac chiar eu. Uleiul de galbenele nu este extras din florile plantei, ci este de fapt un macerat intr-un ulei de baza. De cele mai multe ori, pe piata se gaseste ulei de galbenele macerat in ulei de soia, acesta fiind mai ieftin.

Eu am facut uleiul de galbenele avand la baza uleiul de masline presat la rece. Am pus intr-un borcan flori  intregi de galbenele, foarte bine uscate, cat sa umple mai bine de jumatate din borcan, dupa care am turnat uleiul de masline. Am pus borcanul inchis cu capac la loc caldut (pe pervaz, deasupra caloriferului) unde l-am lasat cam o luna jumatate (e suficient o luna). Cand imi mai aminteam de el, il mai agitam bine.

Am scurs uleiul si l-am mutat intr-o sticla noua. Asta e tot! Intentionez sa folosesc petalele intr-o reteta cosmetica, sa ma gandesc ce si cum🙂