Smoothie de spanac si fructe

 Cred ca aproape in fiecare zi pregatesc pentru mine si bebe un smoothie sau un suc in care sa pun si niste frunze verzi. Acestea sunt considerate baza alimentatiei raw vegane si sunt si bogate in tot felul de minerale si vitamine. Cred ca voi scrie la un moment dat despre asta (ca sa nu uit de ce am inceput :)).

Pana acum am folosit tot felul de frunze – sfecla, patrunjel, telina, salata, spanac, stevie, morcov – in combinatie cu fructe, bineinteles, si toate au fost „testate” si pe bebe care le-a acceptat mai mult sau mai putin. I-au placut in special cele de stevie si sfecla, desi a contat foarte mult si cate fructe ii puneam sau cat de dulci erau. Astazi a baut cred ca vreo 50 ml de smoothie, altadata ajunsese si la 120 🙂

Reteta de azi am adaptat-o pornind de la o reteta de suc cu spanac, prune si pere din carte 200 Juices & Smoothies (hamlyn). Am preferat totusi sa fac smoothie pentru ca il bea mai usor cu lingurita si n-am vrut sa irosesc pulpa de fructe.

Am folosit asa (pentru un pahar de 330 ml):

– 4 frunze de spanac

– 4 frunze de macris

– 3 prune decojite (ca sa nu-l deranjeze pe bebe)

– o para tot decojita

– vreo 50 ml de lapte de susan (daca vreti)

– apa plata

Am pus totul in blender cu apa cat sa acopere pe jumatate ingredientele si am maruntit bine pana a devenit cremos. Am adaugat restul de apa cat sa umplem un pahar de 330 ml. Chiar foarte bun!